Fri frakt vid beställning från 299 kr

Requiem över en förlorad stad – Aslı Erdoğan

Galatas gränder vindlar fram, men är idag övervakade som en öppen labyrint. Det är där på Istanbuls gator som Aslı Erdoğan ger sig ut på en vandring utan återvändo, en författares sökande efter sig själv. Fragment, vittnesmål, meditationer och iakttagelser blir till en mosaik av minnen med oöverträffad poetisk kraft.

 I Requiem över en förlorad stad möter Aslı Erdoğan minnena från Istanbul. Den stad för hon föddes under dramatiska omständigheter, där hon har vandrat gatorna fram natt efter natt, där de våldutsatta kvinnorna möts på kaféerna. Den stad och det språk som i exilen nu har gått henne förlorat. 

Erdoğan formar sig själv till en berättelse med poetiska iakttagelser över minnena av sin mor, vännen som plötsligt slets ifrån henne, sitt författarliv och konsekvenserna av henens politiska, feministiska och konstnärliga engagemang. 

Aslı Erdoğan är född 1967 i Istanbul. Hon debuterade 1994 och är idag en av Turkiets mest översatta och internationellt hyllade författare. Requiem över en förlorad stad är hennes femte bok i svensk översättning. Erdoğan är även utbildad partikelfysiker och arbetat vid cern. Sedan 2016 lever hon i exil i Tyskland efter att ha hållits fänglsad i över fyra månader. Hon har bland annat belönats med Tucholskypriset, Erich Maria Remarques fredspris och Prix Simone de Beauvoir. 

Requiem över en förlorad stad är översatt av Ulla Lundström.

Beställ boken här.

Foto: Erik Leo.