Fri frakt vid beställning från 299 kr

Mot slutet av vittnespoeten Carolyn Forché

Med Mot slutet finns nu ett större urval av en av de senaste decenniernas mest tongivande och inflytelserika poeterna i den amerikanska litteraturen – Carolyn Forché.

Forché är född 1950 i Detroit och har kommit att kallas den stora amerikanska samvetsrösten och har också gett namn åt den så kallade vittnespoesin för vilken hon har varit stilbildande. Med sin diktning har hon bevittnat och dokumenterat bland annat konflikterna i El Salvador och Libanon.

Hennes förmåga att väva samman det politiska och personliga har hyllats av bland andra Margaret Atwood och Joyce Carol Oates, som jämställt henne med Pablo Neruda. En poesi Forché själv menar syftar till att återta det sociala från det politiska och i och med det försvara det individuella mot påtvingande former. Med sin andra diktsamling, The Country Between Us, fick hon ett enormt genomslag såväl hos kritiker som läsare och dikten ”Översten” kom att inta en omedelbar plats i amerikansk litteraturkanon.

Mot slutet är ett större urval av Forchés författarskap med hennes senaste diktsamling In The Lateness of The World i sin helhet.  Hon skriver från konflikter och lyssnar till vittnena från Hiroshima och Förintelsen, samtidigt som det brutala och smärtsamma verkar sida vid sida med det vackra och trösterika. Urvalet är gjort av författaren själv tillsammans med översättaren Lars Gustaf Andersson som också står för samlingens efterord.