Fri frakt vid beställning från 299 kr

Louise Glück – Averno

Med den moderna amerikanska klassikern Averno introduceras nu Louise Glück, en av den amerikanska poesins mest inflytelserika och beundrade poeter, på svenska i översättning av Jonas Brun. Kliv ner i Glücks underjord där hon med känslighet och exakt språklig precision närmar sig ämnen som förlust, ensamhet, besvikelse, döden och familjehemligheter.

Louise Glück föddes 1943 i New York och har sedan debuten 1968 utkommit med tolv diktsamlingar. Hon har belönats med såväl Pulitzerpriset som National Book Award och är en av den amerikanska lyrikens mest beundrade och inflytelserika poeter som ofta omnämns i diskussionerna kring nobelpriset. Med Jonas Bruns översättning av Averno introduceras nu Glück på svenska.

Vintern, barndomen och döden är tre temata som återkommer i Averno. I centrum av boken står myten om Persefone, flickan som rövas till underjorden och som för alltid slits mellan modern och älskaren. Med lika delar känslighet och grymhet skriver Louise Glück sina berättande dikter influerade av psykoanalys. Averno är en modern amerikansk klassiker.
Med Averno inleder Rámus en ny serie med samtida nordamerikanska kvinnliga poeter i vilken senare i år utkommer Vädret av Lisa Robertson, Look av Solmaz Sahrif och Nets av Jen Bervin.