Fri frakt vid beställning från 299 kr

Livstider av John Mateer

Poeten John Mateer är ständigt resande. I världen och i litteraturen. En blandning av intryck och tomhet som använder i sitt poetiska uttryck för skildra platserna han besöker och sina föregångare. Med ett dussintal diktsamlingar har han kommit att bli en av Australiens internationellt mest hyllade poeter som nu introduceras på svenska med urvalet Livstider.

John Mateer är född 1971 i Sydafrika. Vid 17 års ålder flyttade hans familj till Australien för att undvika att sonen skulle bli inkallad i apartheidarmén. Han är sedan dess bosatt i Australien och hör till landets främsta och internationellt mest uppmärksammade samtidspoeter

Sedan debuten 1994 har Mateer utkommit med dussintalet diktsamlingar, reseskildringar och essäböcker. I sina dikter befinner han sig på ständig resa och i dialog med sina föregångare, för att undersöka hur vår historia och vår kultur påverkar oss och våra förutsättningar. Motiven hämtas från poetens blick på såväl den värld han passerar igenom och de boksidor han läser.

Med det större urvalet Livstider introduceras nu John Mateer på svenska i översättning av Lars Ahlström och med efterord av Eva Ström.