Fri frakt vid beställning från 299 kr

Livets slut och vargens närvaro i Quebec

Det är dags att åter färdas till det nordligaste av Quebec tillsammans med Lise Tremblay. I hennes nya roman Djur (övers. Elin Svahn) känner vi igen hennes direkta och anekdotbefriade prosa när hon skildrar och fångar rivaliteten mellan stad och land, dödens oundviklighet och livets tillkortakommanden.

Tillsammans med sin hund Dan har Benoît lämnat familjelivet som tandläkare i Montreal för en tillbakadragen tillvaro i norra Quebec. Nu är Dan döende, vintern närmar sig och inför älgjakten har vargar synts till i skogen. Jaktlagen vill ge sig efter vargarna vilket väcker gamla gräl till liv och på nytt blottar byns maktstrukturer. Dödens annalkande omger Benoît samtidigt som hans dotter Carole ska genomgå en omfattande operation som kan ge henne livet åter.

Lise Tremblay är född 1957 i Chicoutimi i Quebec. Hon debuterade 1990 och har sedan dess utkommit med sju prisbelönta böcker som översatts till ett flertal språk. På svenska finns sedan tidigare HägernHuset på Saint Pauls väg och Saguenay.