Fri frakt vid beställning från 299 kr

Lise Tremblay är tillbaka på svenska, och det är storslaget

Lise Tremblay är tillbaka med sin tredje bok på svenska i översättning av Elin Svahn. I Saguenay känner läsaren igen Tremblay från Hägern och Huset på Saint Pauls väg. En gripande tyst och anekdotlös skildring av den nordliga landsbygden där männen får förhålla sig till kvinnornas agens.

Från en bror till en annan färdas i en båge över den nordamerikanska kontinenten böcker från Saguenay till San Diego, då Robert skickar sina favoritböcker från Quebec till sin bror Simon att läsa på en pir i Kalifornien.

I Lise Tremblays kortroman får vi följa hur brödernas kontakt upprätthålls genom brevväxling och försändelser. Två väsenskilda världar kommer samman: den bundne med längtan bort och den som reste med längtan hem. När Robert en dag finner en kollega död, förfusen i sin bil på jobbets parkering, ökar behovet av närhet och avgörande beslut om framtiden kommer upp till ytan. Breven till Simon ändrar karaktär och behovet av en återträff intensifieras.

Sydsvenskans Anna Lundvik skriver om Saguenay:

“Tremblays förmåga att berätta och hennes finkalibrerade hantverk är en njutning rakt igenom. Trots mina höga förväntningar blir jag inte besviken. Saguenay är storslagen i sin långsamma, men förtätade enkelhet, och jag längtar genast efter fler verk ur detta författarskap.”