Fri frakt vid beställning från 299 kr

Kvinnor som pratar av Miriam Toews

Kvinnor som pratar är kanadensiska Miriam Toews prisbelönta och bästsäljande fiktiva roman om verkliga händelser som förra decenniet utspelade sig i en koloni för den amishliknande sekten mennoniter. Under flera år drogas och våldtas byns kvinnor om nätterna. Många av kvinnorna tror att de blivit överfallna av demoner och deras vittnesmål avfärdas som kvinnlig hysteri. Nu samlas kvinnorna till rådslag om de ska stanna och förlåta eller ge sig av ut i en för dem okänd omvärld, de som inte tillåtits lära sig läsa och enbart pratar lågtyska i ett spansktalande land.

Med lika delar medmänsklighet och djup ilska är Kvinnor som pratar såväl ett skönlitterärt svar på verkliga övergrepp som ett exempel på den kvinnliga fantasins kraft.

En explosiv berättelse vars rappa dialog trollbinder läsaren och som i år också filmatiseras med bland andra Frances McDormand, Claire Foy och Rooney Mara.

Miriam Toews är född 1964 i Steinbach i Kanada. Hon växte själv upp i en mennonitfamilj och debuterade som författare 1996. Hon är författare till åtta hyllade romaner och medverkade även i filmen Silent Lights, som 2007 tilldelades jurypriset i Cannes.