Fri frakt vid beställning från 299 kr

I vårt hjärta I hjärtat av hjärtat av ett annat land

För första gången i bokform utkommer nu författaren, konstnären, journalisten och feministikonen Etel Adnan på svenska med I hjärtat av hjärtat av ett annat land i översättning av Iman Mohammed och Jenny Tunedal.

Etel Adnan föddes 1925 i Libanon med föräldrar från Grekland och Syrien. Efter studier på Sorbonne flyttade hon 1955 till USA och San Franciscobukten.

 

 

Hennes tidiga verk skrev hon på franska men övergick sedan till att främst skriva på engelska. Adnan säger själv att hon alltsedan protesterna mot Vietnamnkriget identifierat sig som en amerikansk poet och har vid ett flertal tillfällen prisats och omnämnts som den främsta arabisk-amerikanska författaren. Hon är idag bosatt i Paris.

Adnan skriver experimentellt och språkligt utmanande med ett akut politiskt syfte, där hennes författarskap utgår från den kolonialiserade och kvinnans position och kretsar kring såväl naturens skönhet som mänskligt våld.

 

 

 

I I hjärtat av hjärtat av ett annat land utgår Adnan från William H. Gass och rör sig mellan Beirut och San Francisco i en såväl personlig som politisk lyrisk prosa om de turbulenta, sneda och av kolonialismen påverkade relationerna mellan arab- och västvärlden. Ett flöde av små erfarenheter, störningar, minimala extaser, eller knappt märkbara nederlag, detta som sammantaget utgör vårt dagliga liv.