Höstens böcker
Vi förstår att ni har fullt upp med att läsa vår vårutgivning och planera sommaren efter vilka av våra tidigare titlar som ska bli semesterläsning. Vi tänkte dock redan nu ta tillfället i akt att flagga lite för höstens utgivning med Valeria Luiselli, Paul Beatty, Eiríkur Örn Norðdahl, Kayo Chingonyi och Hanna Nordenhök:
Svikaren av Paul Beatty:
Paul Beattys rappa, knivskarpa och Man Booker-prisade mästerverk Svikaren är en sylvass satir över dagens USA där bokens berättare försöker återinföra rassegregation och slaveri i Los Angeles-stadsdelen Dickens. Få böcker är lika skrattframkallande, ett skratt som förvandlas till obehag vid eftertanken av berättelsen som spegel av dagens amerikanska samhälle
Historien om mina tänder av Valeria Luiselli
Historien om mina tänder av Valeria Luiselli är en lika fascinerande och intelligent som dråplig och underhållande roman om berättelsens nödvändighet och historieberättandets betydelse.
Kumukanda av Kayo Chingonyi
Kumukanda är den rit en pojke i Luvalestammen måste genomgå för att betraktas som man. Med 2017 års mest uppmärksammade brittiska debut utforskar Kayo Chingonyi genom ett fascinerande förhållningssätt till språk, musik och litteratur identitet, rasifiering och maskulinitet och övergången mellan två olika världar: det historiska arvet och samtiden, mellan levande och döda, mellan vem han är och vem han förväntas vara.
Yrselsörj av Eiríkur Örn Norðdahl
Isländske Eiríkur Örn Norðdahl har fångat såväl läsare som kritiker i Sverige med tre romaner. Yrselsörj är en kraftfull diktsamling med 23 mycket underhållande och politiska dikter om samhällsfrågor. Med sitt melodiska och flytande språk fångar Norðdahl samtidsämnen som dödsstraff, folkökning, mattraditioner, handlingskraft och produktivitet och, självklart fotboll.
Det svarta blocket i världen. Läsningar, samtal, transkript av Hanna Nordenhök
I Det svarta blocket i världen. Läsningar, samtal, transkript går författaren och poeten Hanna Nordenhök i dialog med poeterna Gloria Gervitz, Ann Jäderlund och Anja Utler för att i ett korsfält mellan feministisk teori, poetologi och experimentell etnografi undersöka poesin och skrivandet av poesi som en existentiellt omskakande händelse av läsning.