Fri frakt vid beställning från 299 kr

Februariläsningar med Fiston Mwanza Mujila och Eiríkur Örn Norðdahl

Eiríkur Örn Norðdahl och Fiston Mwanza Mujila har inte bara det gemensamt att de båda skriver såväl romaner som poesi, har tre namn, är flerspråkiga, utgivna på Rámus och helt oförglömliga scenpersonligheter. Under februari är de båda dessutom Sverigeaktuella på olika scener.

Den som har hört Fiston Mwanza Mujila läsa glömmer det inte, fråga bara Jessica Gedin som i sin intervju med Fiston i Babel plötsligt fick se sin soffa förvandlad till en verbal version av Kongofloden. Torsdag 6 februari medverkar nu Fiston på Malmö Txt med läsningar via Skype av såväl dikter i översättning av Elin Svahn, som läsning ur sin roman Tram 83. På plats under kvällen på Inkonst i Malmö läser också Judith Kiros och Ingvild H. Rishøi.

Eiríkur Örn Norðdahl har i sin tur läst dikt så att Jacques Roubaud bokstavligen trillade av stolen. 7–9 februari medverkar Eiríkur nu på SmåLit där han lördag 8/2 kommer att sitta i samtal med Vigdis Hjorth och Ida Andersen i Jönköping, och söndag 9/2 i Tranås då han samtalar med Åke Edwardsson och Karin Smirnoff modererat av Athena Farrokhzad. I Jönköping medverkar dessutom Rámus på bokmässan med ett bokbord.