Fri frakt vid beställning från 299 kr

Ett byliv – ny titel av Louise Glück

I Louise Glücks elfte diktsamling, Ett byliv, är rösterna många men befinner sig alla på och beskriver samma plats. Röster från byns invånare om längtan bort, åldrande och minnen av svunnen ungdom, om pinsamma föräldrasamtal, semester, arbete och mötena på byns torg och barer. Berättande om det som hela tiden händer när ingenting händer i vardagens byliv.

I Ett byliv låter Louise Glück en mängd röster från byns alla invånare komma till tals. Från vimlet kring fontänen till baren och arbetet på fälten, under ungdomsfesterna på stranden och bakom stängda fönster och dörrar. Berättaren växlar från dikt till dikt, men huvudpersonerna förblir desamma. De är två stycken och ryms båda i bokens titel: Byn och livet. Glück skriver fram en upptäcktsfärd genom de båda.

Ett byliv är en samling dikter som rör sig mellan hopp och dystert iakttagande, som lätt och melodiskt fångar vardagslivet, dess pauser och tomrum. Det är dikter som beskriver det omvälvande i det alla redan vet. 

Ett byliv är Glücks elfte diktsamling och nominerades till Griffin Poetry Prize. Det är hennes femte bok i svensk översättning, översatt och med efterord av Jonas Brun.