Fri frakt vid beställning från 299 kr

En Rámuskvintett på de svenska vägarna i mars

Mars är månaden då gamla och nya Rámusförfattare kommer till Sverige för att samtala och läsa från Malmö till Umeå och däremellan Stockholm och Göteborg. Yang Lian, Ai Weiwei, Nikola Madzirov, Ursula Andkjær Olsen och Gloria Gervitz reser alla norröver i mars.

6 mars medverkar Ursula Andkjær Olsen i Forum för poesi och prosa på Musiken hus i Göteborg med läsning ur Utgående farkost. Därtill medverkar hon i utställningen Speed 2, som har vernissage på Malmö konsthall 15/3, med en nyskriven dikt i korrespondens med konstnären Adelhyd van Benders verk.

Yang Lian är aktuell såväl med diktsamlingen Ett lyckligt spökes anteckningar som tillsammans med Ai Weiwei i samtalsboken Konst och människa. Tillsammans gästar Lian och Weiwei 12 mars Författarscenen på Malmö Stadsbibliotek för ett samtal med Daniel Birnbaum. Därefter fortsätter Lian på egen hand med läsning 13/3 på Anti i Malmö, läsning på Littfest i Umeå 15/3 och samtal med översättare Anna Gustafsson Chen och RámusPer på Littfest 16/3. 18 mars avslutar Lian sin Sverigeturné i Stockholm för ett samtal med Magnus William-Olsson på ABF.

Makedonske Nikola Madzirov kommer att läsa ut sin Rester från ett annat sekel på Världspoesidagen i Malmö 21/3 och dagen innan samtalar han på Anti i samma stad med Agnes Gerner och brittiska Rachel Boast.

Gloria Gervitz är lika förtjust i Sverige som Sverige i henne och återvänder 21 mars till Stockholm för en Karavansalong på Timmermansgården och en läsning ut Migrationer 1976–2018 tillsammans med Hanna Nordenhök på Poesimässan på Stockholms stadsbibliotek 23 mars. Dessförinnan samtalar hon på Anti i Malmö med Lars Gustaf Andersson måndagen den 11 mars.

Caution Poets!