Fri frakt vid beställning från 299 kr

Dylan Thomas: Intill Mjölkhagen och Död och öppningar

Nu gör vi hösten till en Dylan Thomas-höst med utgivningen av Död och öppningar, den första kompletta diktsamlingen av Thomas att utkomma i svensk översättning, samt Thomas kanske mest älskade verk, Intill Mjölkhagen.

Dylan Thomas föddes i Swansea i Wales 1914 och dog 1953 i New York. Sitt korta liv till trots hör han till 1900-talet mest inflytelserika poeter vars liv och läsningar är mytomspunna.

Hans dikter är både förtätade och expansiva, de håller sig inom precisa ramar men tycks alltid överväldiga dem.
Nu ger Rámus ut Död och öppningar, den sista diktsamlingen sompublicerades under Thomas livstid, i översättning av Axel Englund och med efterord av Judith Kiros.
Samtidigt utger vi också Thomas kanske mest kända och älskade verk, Intill Mjölkhagen, där Erik Andersson och Per Bergström gjort en grundlig revidering av Thomas Warburtons översättning från 1956, och med nyskrivet förord av Ulf Lundell och efterord av Bergström.


I Död och öppningar kommer Thomas intresse för hur livet och döden konstituerar och producerar varandra till sin fulla rätt, ofta utifrån mörka erfarenheter som bombräderna över London, men också närvarande i barndomens besjälade Wales.
I Intill Mjölkhagen får vi följa invånarna i fiskebyn Llareggub från deras drömmar, hur de vaknar och lever sina liv tills natten åter faller. Ett dygn som genomsyras av åtrå, längtan, skvaller, kärlek, minnen, död – och att bara ta sig igenom dagen.

Beställ böckerna här:

Intill Mjölkhagen

Död och öppningar