Fri frakt vid beställning från 299 kr

Det regnar Luiselli och tänder

Det har börjat regna och hösten står för dörren. En sensommar/tidig höst som tillhör Valeria Luiselli.

Efter vårens hyllningar av hennes debutroman De tyngdlösa utkommer nu den lika fascinerande och intelligenta som dråpliga och underhållande romanen Historien om mina tänder. Samtidigt utkommer De tyngdlösa nu som pocket och den 3 september gästar Luiselli Internationell författarscen i Stockholm för ett samtal med Judith Kiros och dagen efter, 4/9, samtalar hon med Naja Marie Aidt och Jenny TunedalFörfattarscenen på Malmö Stadsbibliotek.

 

Om Historien om mina tänder:

Han heter Gustavo Sánchez Sánchez, men kallas Motorvägen, troligtvis av ömhet. Han är en man med ett liv fullt av märkliga berättelser, och en mun full av dåliga tänder. Han kan imitera Janis Joplin efter två glas cuba libre. Han kan tolka kinesiska lyckokakor. Han kan få ett ägg att stå upprätt på ett bord, precis som Christofer Colombus kunde enligt sägen. Han kan räkna till åtta på japanska: ichi, ni, san, shi, go, roku, shichi, hachi. Han kan flyta på rygg. Och han är världens främsta auktionsutropare.

Historien om mina tänder är romanen om en auktionsförättares liv och förlorade son. Hur Gustavo Sánchez Sánchez kommer över Marylin Monroes vackra tandrad och hur han, för att byta ut mot sitt eget gulnande garnityr, måste sälja sina tänder vilka alla bär en berättelse om sin föregående ägare.