Fri frakt vid beställning från 299 kr

Bart Moeyaert för vuxna läsare

Hermann Eichler har tagit över sin fars apotek och är skicklig på sitt jobb. Han kan komma med goda råd för alla piller och åkommor och konversera vänligt med sina kunder. Annat är det i relationen till kvinnor och tyngd av sin faders auktoritet verkar han vilsen i livets skeenden.

Så en dag inträffar en olycka på spårvagnspåren utanför Hermanns hus. En flicka bli liggandes livlös utan att Hermann ingriper, men han hittar hennes plånbok. Hon visar sig vara en pojke och genom en snöig natt ger sig Hermann ut på en vandring genom Graz för att återlämna plånboken. En vandring som får honom att inse vidden av sin ensamhet och ett sexuellt uppvaknande.

Bart Moeyaert har fängslat främst unga läsare världen över och tilldelats ALMA-priset. Med romanen Graz, i Per Holmers översättning, presenteras nu på svenska den del av hans författarskap som vänder sig till vuxna läsare. En omistlig berättelse om längtan och ensamhet, kärlek och saknad, när vi får följa den unge apotekaren Hermann Eichlers vandring mot drastiska insikter.

Bart Moeyaert är född 1964 i Belgien. Han har sedan debuten som 19-åring gett ut över 50 titlar – allt från barn-, bilder- och ungdomsböcker till dramatik, sångtexter, TV-manus, essäer och lyrik. 2019 tilldelades han ALMA-priset och hans böcker finns översatta till över 20 språk.

Onsdag 18 november, kl. 19.00, medverkar Bart Moeyaert i en Digital Författarscen på Stadsbiblioteket i Malmö i ett samtal med Johanna Koljonen.