Fri frakt vid beställning från 299 kr

Ásta Fanney Sigurðardóttir – redan en isländsk klassiker

 Med Evigheters evighet introduceras en av den isländska poesiscenens mest nyskapande och klarast lysande stjärnor, Ásta Fanney Sigurðardóttir, på svenska. Med ett ständigt överraskande bildspråk och tvärt girande ordvändningar skapar hon lika underhållande som skarpa lyriska bilder, någonstans mellan dröm och vakenhet, mellan sin fasta punkt och den eviga resan. 

Evigheters evighet utnämndes av kritiker till en ”avantgardistisk isländsk klassiker” när den utkom i hemland och hyllades av bland andra Sjón. Det är en bok fylld med lika mycket lekfull och intelligent humor som med poetisk stringens. Drömska, surrealistiska ordflöden och -lekar som John Swedenmark ekvilibristiskt överfört till svenska. En stilfull kombination av lyriska bilder, ljud och ett rytmiskt språk.

Ásta Fanney Sigurðardóttir har under det senaste decenniet varit en betydande del av Reykjavíks kulturscen som poet, konstnär och musiker. Hon är född 1987 och debuterade som poet 2012 och har sedan räknats som en av landets mest innovativa och kreativa poeter. Hon framträder på poesi- och konstfestivaler världen över med sina performanceliknande läsningar och har bland annat gästat Stockholms Poesifesival. 

Som musiker är hon del av elektro-poptrion aiYa och hon är en av grundarna till konstgalleriet Kunstschlager.