Fri frakt vid beställning från 299 kr

Aliens. av Terézia Mora

I Aliens. berättar Terézia Mora om ensamheten i vår samtid. Oavsett om vi är förälskade tonåringar, ensamstående föräldrar i trettioårsåldern eller åldrande pensionärer. En del har förlorat kärlek, andra aldrig funnit den, alla drömmer om ett bättre liv och finner tröst i vardagens repetitiva mönster. Ett tryggt och inövat flöde som gör både det förflutna och framtiden hanterbar.

På sitt säregna språk, och som alltid lika följsamt tolkat till svenska av Linda Östergaard, berättar Terézia Mora tio historier om kärlek och ensamhet. Personerna är alla ”aliens” – främlingar. Historierna utspelar sig i Tyskland, England och Japan. En nattportier är hemligt förälskad i sin halvsyster, en universitetslärare flyr ett kraschat förhållande, en japansk professor blir förälskad i en gudinna och så vidare. Tio kärlekshistorier, där alla är aliens sett till relationer och utveckling.

När boken utkom i Tyskland hyllades den för sin kombination av subtil ironi och empati, och befäste såväl hennes litterära stil som hennes position som en av de mest betydande författarskapen på den tyska bokmarknaden. Efter utgivningen av Aliens. erhöll Mora också Büchnerpriset  i Tyskland, det mest prestigefyllda priset inom tysk litteratur.

Terézia Mora föddes 1971 i Sopron, Ungern, och växte upp i en tvåspråkig miljö. Hon bor sedan 1990 i Berlin. Sedan debuten 1999 har hon utkommit med fyra romaner och två novellsamlingar. Hon är också verksam som välrenommerad översättare från ungerska till tyska, och har bland annat översatt flera verk av Péter Esterházy.